Search found 10 matches

by gary2000
Sun Nov 05, 2017 1:44 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

composite and 16k
by gary2000
Fri Sep 29, 2017 3:16 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

Correction: all this nonsense seems to have been caused by capacitor C2 ( .047UF).

Replaced this and seems stable. At least I was successful at 16 KB internal memory. Now have to order ZX8CCB to add back porch and finish it up.
by gary2000
Fri Sep 08, 2017 2:55 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

This turned out to be bad memory, thank goodness. ula is OK :)
by gary2000
Sat Sep 24, 2016 1:55 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: NOS Timex 1000
Replies: 4
Views: 401

Re: NOS Timex 1000

-B- wrote:Noooo don't open it! I can sell you a working one.
I feel the same way ... a tough decision
by gary2000
Thu Sep 22, 2016 4:46 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: NOS Timex 1000
Replies: 4
Views: 401

NOS Timex 1000

ts1000.JPG Here's something you don't see every day... an NOS Timex found locally. A friend had one of these growing up, which even included the modem. So it was a surprise to find this to replace the one I bought used that's broken. Now, I'll just have to admire it for awhile before opening. :)
by gary2000
Sat Jul 09, 2016 2:34 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

1024MAK wrote: Did you record the AC ripple values (using the AC voltage or mV range)?

Mark
No, I'll have to research how (where) to do that.
by gary2000
Fri Jul 08, 2016 4:13 am
Forum: Sinclair Misc
Topic: SUCCESS OF TIMEX COMPUTERS
Replies: 17
Views: 903

Re: SUCCESS OF TIMEX COMPUTERS

My friend got one by opening a bank account... and it included a modem!
by gary2000
Fri Jul 08, 2016 4:04 am
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

Ok. I'm back with some results...

VR: (1/ 3)
Cold. 10.27v/ 4.98

Hot. 10.63/ 4.93

At socket (DC):

10.48 cold/10.65 hot
by gary2000
Mon Jun 20, 2016 2:10 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

Re: TS 1000 bad ULA?

Thanks, I'll have to check into that.

It would be nice if ULA is not bad... other units are cheap, but not that cheap. May be time for an inexpensive ULA replacement (like PLA has available for C64).
by gary2000
Sun Jun 19, 2016 4:45 pm
Forum: Sinclair Misc
Topic: TS 1000 bad ULA?
Replies: 33
Views: 1731

TS 1000 bad ULA?

Hi, I bought a TS 1000 and used it for the first time since around '83. I performed a composite mod on it like the common diagram available... it works great for about 20 minutes and it seems as though the ULA heats up, then character starts flickering and wavy lines go through the screen, then it l...