Search found 69 matches

by repetto74
Sun Mar 17, 2019 3:59 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 16k ram pack mod with 8118
Replies: 4
Views: 564

ZX81 16k ram pack mod with 8118

Hi guys, I have a 16k ram pack issue 3 for the zx81 which has a bad coil. I would like to get rid of the 4116 ram and swap them with 8118 as they require only 5v. The Vcc pinout is slightly different and the 8118 have the Vcc on pin 8 i/o pin 9 on the 4116. What do you suggest ? Dessoldering the coi...
by repetto74
Fri Jan 11, 2019 7:13 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

Hi Ed in SoDak

Thanks a lot for this tip. I would maybe give it a try although this is quiet a big modification to perform! :shock:
by repetto74
Fri Jan 04, 2019 6:48 pm
Forum: Development
Topic: TZXDuino and CasDuino firmware combined?
Replies: 0
Views: 753

TZXDuino and CasDuino firmware combined?

Hi Guys, I have a TZXDuino/CasDuino reader which require of course a firmware to be flashed whenever you want to use it as a TZXDuino or a CASDuino. I heard about a kind of MAXDuino which will merge both firmwares and no need to flash anymore. Is that working? I tried to flash it but I cannot get it...
by repetto74
Tue Jan 01, 2019 12:32 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

A 0/0 means it was a good load. (zero errors, no lines affected) Did you try to RUN or LIST at that point? Some programs auto-RUN, while others do not. -Ed Yes the listing and RUN is good for the couple of basic lines I tried with a standard cassette recorder. I just cannot get any TZX or P file to...
by repetto74
Mon Dec 31, 2018 11:11 am
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

Unless something strange occurs, SAVE normally ends with 0/0. 1024MAK I confirm that saving and loading with a standard cassette player is working good :D . I saved and loaded back a small PRINT + GOTO routine but I can load it back from the cassette. Now the point is to know why I cannot load prop...
by repetto74
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

Today I tested with a tape recorder I was using with the ZX Spectrum and known as working. I keyed in a small basic program then connected the audio cable to the MIC output on the recorder and the other lead to the MIC of the ZX81. I hit PLAY and record and the tape will start spinning once the SAVE...
by repetto74
Thu Dec 27, 2018 7:52 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

It’s a case of try, slightly adjust the volume, try again, then repeat. I am using a TZXDuino for my testing and do not think any volume adjustment can be performed. It should work as good as it does with my ZX Spectrum. Last try is to hook up a tape recorder. I can key in a small basic program, tr...
by repetto74
Thu Dec 27, 2018 7:49 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

The strange pattern you have when loading is because of your videoconverter. You will only get the well known ZX81 video pattern with an old TV. You are absolutely right. I have hooked up a classic CRT TV to the composite and now the loading pattern looks good without any loss of video signal ;-). ...
by repetto74
Thu Dec 27, 2018 1:09 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

1024Mak, I have tried this morning to load some P. files of max 1K with the TZXDuino. As per this short video you can see how odd the loading is. When I push play on the TZXDuino, it starts sending data but the ZX81 video goes out ('no signal' from the LCD). I am using a video amp circuitry from Jou...
by repetto74
Wed Dec 26, 2018 8:55 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX81 loading of programs not working
Replies: 25
Views: 3732

Re: ZX81 loading of programs not working

Hi mrtinb,

It is version 1.11. I will give a try with a P.file then ;-)