Page 2 of 2

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Tue Mar 05, 2019 4:03 pm
by thedevworks
fair point that was worth trying, I tried on another TV and it was a little different.

Either.. A few times I got a very steady black screen (No cursor etc, just black)

the other times I got crazy noises and patterns like in the video

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Tue Mar 05, 2019 4:36 pm
by 1024MAK
Modern TVs, if they can’t detect the back porch part of the video signal, they get their auto calibration of the black video level wrong. This results in a very dark image even with the brightness and contrast turned up to full or nearly full.

Mark

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Wed Mar 13, 2019 6:10 pm
by thedevworks
Oh well, I tried first the CCB because it was the least disruptive, which didnt work, followed by a new ULA, which also results in the same video signal. I guess now the only thing left to do is replace the other chips!

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Thu Mar 14, 2019 12:31 am
by thedevworks
Ok I was wrong, the new ULA does work!! Keyboard is a bit iffy, but for now, I'm happy! :D

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Thu Mar 14, 2019 12:33 am
by thedevworks
Image

:P :P :P :D :D :D

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Thu Mar 14, 2019 1:12 pm
by 1024MAK
Good to hear that you are up and running (well, once you have sorted the keyboard) :D

Mark

Re: Hello All & Dead ZX .. probably

Posted: Thu Mar 14, 2019 5:58 pm
by Andy Rea
McKlaud wrote:
Tue Mar 05, 2019 1:16 pm
Dishwasher would be better ;)
i had a commodore pet universal main board ( from a cbm 4032 machine) in the kitchen sink... my missus thought i'd gone nuts... works a treat and is clean to boot now :D :D